DISTRIBUIȚI
CNN

Coreea de Nord a adus sâmbătă noi acuzaţii la adresa preşedintelui american Donald Trump, despre care a spus că efectuează în prezent în Asia un turneu „belicos”, ceea ce nu va face decât să întărească ambiţiile nucleare ale Phenianului, relatează agerpres .

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a invocat un turneu „belicos în vederea unei confruntări pentru a priva Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) de descurajarea sa nucleară defensivă”, a relatat agenţia oficială KCNA.


Citiți și : Rex Tillerson cere respectarea integrității şi independenţa instituţiilor naţionale legitime ale Libanului, inclusiv guvernul şi forţele armate

Primul turneu al lui Donald Trump în Asia arată că preşedintele american este un „distrugător” , care caută războiul în Peninsula Coreeană, a declarat sâmbătă Phenianul .

„Trump a încercat încă o dată să îndepărteze poporul nostru de guvernul său”, a afirmat acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a fost una dintre problemele majore evocate de Donald Trump în cadrul turneului său ce a cuprins vizite în Japonia, Coreea de Sud, China şi la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific) în Vietnam.

Preşedintele american îşi încheie turneul său duminică printr-o escală în Filipine, unde va participa la summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) la Manila.

În cadrul vizitei sale la Seul, Donald Trump a adresat un avertisment sever regimului nord-coreean pe care l-a calificat drept „dictatură brutală” condusă „ca o sectă” ai cărei locuitori sunt supuşi unui „bombardament cotidian al propagandei de stat”, care suferă întârzieri în creştere din cauza malnutriţiei şi se confruntă constant cu „gulagul, violul şi crima”.