DISTRIBUIȚI

Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter, sâmbătă, în care a acuzat CNN că reprezintă foarte slab Statele Unite ale Americii în lume. Televiziunea a reacţionat, răspunzând pe platforma de socializare că aceasta este una dintre atribuţiile preşedintelui, informează news.ro .

„Fox News are o importanţă mult mai mare în Statele Unite decât CNN. Însă, în afara SUA, CNN International este încă o sursă majoră de ştiri (false). Ei reprezintă foarte slab naţiunea noastră în lume. Lumea din afara SUA nu vede adevărul din partea lor!”, a scris Donald Trump pe Twitter.


„Nu este treaba CNN să reprezinte SUA în lume. Aceasta este treaba ta. Treaba noastră este să prezentăm ştirile”, a răspuns CNN.

Începând din timpul campaniei electorale, Trump a criticat în mod repetat CNN, spunând că transmite „ştiri false”.

Citește și : Un avion încărcat cu ajutoare umanitare a aterizat la Sanaa

Mai mulţi angajaţi în mass-media, inclusiv câţiva prezentatori şi corespondenţi ai CNN, au apărat televiziunea.

„Mă gândesc la CNN International şi la colegii mei curajoşi, care muncesc din greu şi acoperă subiecte precum foamete, războaie, politică, terorism şi tot restul. Oameni extraordinari, cărora le mulţumesc pentru excelenţa de care dau dovadă întotdeauna”, a scris prezentatorul CNN Jake Tapper.

După câteva ore, Donald Trump a scris un alt mesaj, trimiţând la un website care îi prezintă realizările. „Uau, nici eu nu am realizat că am făcut atât de multe. Aş fi vrut ca Fake News (Ştirile False, cu referire la CNN, n.r.) să prezinte aceste realizări. Mulţumesc”, a scris preşedintele american.