DISTRIBUIȚI

Preşedintele Donald Trump a acuzat luni presa că ea contribuie ”în mare măsură” la propagarea de ”fake news” şi a ”mâniei şi isteriei” în Statele Unite, reacţie ce survine după un weekend marcat de două noi atacuri armate soldate în total cu 29 de morţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Mass-media au o mare responsabilitate pentru vieţile şi securitatea în ţara noastră. Ştirile false au contribuit în mare măsură la mânia şi isteria care s-au dezvoltat de-a lungul multor ani”, a scris pe Twitter preşedintele american.


Citeşte şi: Un chinez a fost călcat în picioare de o turmă de elefanţi

”Acoperirea evenimentelor trebuie să înceapă să fie echitabilă, nuanţată şi nepartizană, altfel aceste probleme teribile nu vor face decât să se agraveze”, a mai atenţionat Trump.

Două atacuri armate au fost comise în weekend la El Paso (20 de morţi şi cel puţin 26 de răniţi) şi Dayton (nouă morţi şi cel puţin 27 de răniţi) de către bărbaţi albi înarmaţi şi care au deschis focul la întâmplare.

În cazul atacului de la El Paso, oraş situat la graniţa cu Mexicul, poliţia investighează o motivaţie rasistă, autorul acestuia, identificat de presă drept Patrick Crusius, fiind bănuit că este autorul unui manifest anti-hispanic publicat pe un website al extremei drepte.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg: ‘Lupii singuratici’ se inspiră unul de la altul

După aceste atacuri Trump a fost acuzat de opoziţia democrată că alimentează intoleranţa prin frecventele sale declaraţii împotriva imigranţilor.

Dar preşedintele american a propus luni instituirea de restricţii asupra vânzărilor de arme, sugerând totodată ca această măsură să fie însoţită de reforma sistemului privind imigraţia.