DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump va acuza China de ”agresiune economică”, atunci când va prezenta luni strategia de securitate naţională, dând un semnal puternic că a deveni frustrat de incapacitatea de a se folosi de relaţia sa cu preşedintele chinez Xi Jinping pentru a convinge această ţară să răspundă îngrijorărilor sale în domeniul comerţului, transmite Financial Times.

Mai multe persoane apropiate strategiei pentru securitate naţională, un document oficial realizat de toţi preşedinţii americani începând cu Ronald Reagan, au spus că Trump va propune o poziţie mult mai fermă faţă de China comparativ cu administraţiile prezidenţiale anterioare, precizează news.ro .


Informaţia a apărut la o lună după ce Trump s-a întâlnit cu preşedintele Xi în China, şi la opt luni după ce l-a primit pe liderul chinez la reşedinţa sa din staţiunea Mar-a-Lago.

”Strategia pentru securitate naţională va defini China drept un concurent din toate punctele de vedere. Nu doar un competitor ci un pericol şi, în consecinţă, un adversar”, a spuss una dintre persoane.

Citește și : Proteste la Jakarta împotriva deciziei lui Donald Trump privind Ierusalimul

Unele dintre aceste persoane au spus că noua strategie va fi cea mai agresivă reacţie economică la creşterea Chinei după anul 2001, când Statele Unite au susţinut intrarea Chinei în Organizaţia Mondială a Comerţului.

Această abordare mai agresivă faţă de China survine într-o perioadă în care administraţia Trump presează Beijingul să aţioneze mai ferm faţă de Coreea de Nord, pentru a-l convinge pe preşedintele Kim Jong Un să renunţe la programul de înarmare nucleară.