DISTRIBUIȚI
Fox News

Preşedintele Donald Trump şi-a anunţat luni intenţia de a-l numi pe Douglas Macgregor, un colonel în retragere al armatei americane, în funcţia de ambasador în Germania, transmite dpa, potrivit agerpres.

Macgregor este un veteran de război, autor şi consultant, „recunoscut ca expert în proiectarea forţelor şi în strategie pe scară largă”, conform unui comunicat de presă al Casei Albe.


Citește și : O nouă înăsprire a măsurilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus în Belgia

„Este un comentator care apare frecvent la radio şi televiziune pe subiecte de securitate naţională, iar scrierile sale despre chestiunile militare au influenţat transformarea forţelor terestre ale SUA, NATO şi ale Forţei de Apărare Israeliană”, conform sursei citate.

Macgregor are apariţii regulate la Fox News, iar scrierile sale includ o carte despre alianţa dintre URSS şi RDG, publicată în 1989.

El a colaborat cu lideri militari şi politici de rang înalt din SUA, Marea Britanie şi Germania, potrivit comunicatului.

Citește și : Personalul medical din Brazilia îl acuză pe Bolsonaro de crime împotriva umanităţii la CPI

Numirea sa ca ambasador are nevoie de aprobarea Senatului.

Ambasadorul anterior al SUA la Berlin, Richard Grenell, a ocupat acest post timp de doi ani, până în iunie anul acesta. Grenell a fost îndelung criticat în Germania pentru comentariile sale combative şi pentru loialitatea sa aprigă faţă de preşedintele Trump.