DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Viceprim-ministrul britanic Dominic Raab a recunoscut că o petrecere de Crăciun organizată anul trecut la Downing Street 10 ar fi însemnat încălcarea regulilor, după ce Boris Johnson a fost raportat la poliţie de un parlamentar laburist care a cerut anchetarea unor informaţii apărute în legătură cu un astfel de eveniment , scrie news.ro.

Prim-ministrul Johnson nu a negat că acea petrecere a avut loc. Recent, au apărut informaţii că echipa lui s-a întâlnit pe 18 decembrie 2020, când Londra se afla sub restricţii de gradul trei.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

În ciuda refuzului public deliberat al prim-ministrului de a nega informaţiile, Raab le-a descris ca „afirmaţii neîntemeiate, toate pe baza unor surse anonime”.

Totuşi, ministrul Justiţiei a recunoscut că, în cazul în care sunt adevărate, ele descriu o încălcare a regulilor pe care restul ţării era aşteptat să le respecte.

El a declarat la „The Andrew Marr Show” de la BBC: „Până când nu există ceva întemeiat, până ce nu va fi mai mult decât surse anonime, cred că vânăm umbre. Dacă este o încălcare a regulilor, este o încălcare a regulilor. Dar nu cunosc toate datele, pentru că nu am fost acolo. Desigur, dacă a fost organizată o petrecere formală, este, cu siguranţă, ceva care e clar contrar recomandărilor. Dacă cineva a dat o petrecere contrar regulilor, bineînţeles că este ceva greşit. Dacă ceva neîntemeiat din surse anonime se materializează, atunci, desigur, ar fi greşit”.

Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Până în prezent, purtătorul de cuvânt al Downing Street a refuzat să spună mai mult decât „toate regulile Covid au fost respectate”.

Raab a mai spus că el nu va organiza o petrecere de Crăciun la Ministerul Justiţiei, pe care îl conduce de asemenea, deşi acum ar fi permis, având în vedere reglementările în vigoare în Anglia.

El a îndemnat angajaţii să dea dovadă de „bun simţ” când organizează petreceri de Crăciun, iar, în ceea ce îl priveşte, va „bea ceva” într-un cadrul restrâns.