DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Afirmaţia făcută de un fost consilier al premierului Boris Johnson că acesta a minţit parlamentul atunci când a spus că nu avea cunoştinţă de o petrecere din grădina de la Downing Street 10, în timpul primului lockdown determinat de pandemia de coronavirus, este un nonsens, a declarat marţi vicepremierul Dominic Raab, potrivit Reuters şi agerpres.

Întrebat dacă el crede că mandatul lui Boris Johnson s-ar încheia dacă se va dovedi că acesta a minţit parlamentul, Raab a răspuns: ”Sugestia că el a minţit este un nonsens. El a spus foarte clar în Camera Comunelor – a primit întrebări pe tema asta – că a crezut că este un eveniment legat de muncă”.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

Boris Johnson a prezentat miercuri scuze în parlament pentru că a participat la petrecerea în cauză, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea de la Downing Street 10, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

Dominic Cummings, care s-a ocupat de retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană şi fost consilier al lui Boris Johnson, a afirmat că acesta fusese de acord că petrecerea respectivă trebuie să continue.

”Nu doar eu, ci şi alţi martori oculari care au discutat despre asta la acea vreme ar declara sub jurământ că aşa s-au întâmplat lucrurile”, a explicat Cummings.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Conform mai multor media, petrecerea respectivă ar fi fost organizată în grădina din Downing Street, la 20 mai 2020 în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-un moment în care interacţiunile sociale erau limitate drastic.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri.