DISTRIBUIȚI
Sputnik

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ziua de miercuri, 28 martie, zi de doliu naţional după incendiul devastator de la centrul comercial din Kemerovo(Siberia), soldat potrivit celui mai recent bilanţ cu 64 de morţi, între care 41 de copii, transmit Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Vladimir Putin, care s-a deplasat marţi la locul tragediei, a semnat un decret pentru declararea unei zile de doliu naţional, a precizat un comunicat al Kremlinului.


Citeşte şi: Reacţia OFICIALĂ a Rusiei după ce România a decis expulzarea unui diplomat de la Bucureşti

La Kemerovo, Putin a depus flori într-un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial „Zimniaia Vişnia” („Vişina de iarnă”), unde locuitorii au adus flori, jucării de pluş şi fotografii ale celor morţi, şi a denunţat o „neglijenţă criminală” ca aflându-se la originea tragediei.

Regiunea Kemerovo a declarat trei zile de doliu începând de marţi.

Autorităţile ruse au denunţat la rândul lor luni încălcări ale normelor de securitate după incendiul de duminică, unul dintre cele mai cumplite produse în Rusia în ultimii ani.

Citeşte şi: Rusia şi-a pus toată lumea-n cap. Peste o sută de diplomaţi ai Moscovei vor fi expulzaţi din SUA, Europa, Canada şi Australia