DISTRIBUIȚI
SVT

Doi vârstnici au murit înecaţi în Suedia, după ce gheaţa ce acoperea lacul pe care se aflau s-a spart, la o zi după un incident similar în care şi-au pierdut viaţa patru persoane, informează DPA, potrivit agerpres

Cadavrele a doi bărbaţi, în vârstă de 75 şi, respectiv, 80 de ani, au fost recuperate din lacul Yngaren, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Stockholm, a informat poliţia suedeză sâmbătă dimineaţa.


Citește și : Zelenski va organiza un summit internaţional ‘Platforma Crimeea’, pe data de 23 august

Autorităţile primiseră mai devreme un apel care le semnala că două persoane aflate pe gheaţa ce acoperea lacul au căzut probabil într-o spărtură produsă în aceasta. Incidentul este tratat de poliţie drept un accident, nu o crimă.

Cei doi bărbaţi plecaseră la pescuit vineri şi nu se mai întorseseră acasă.

Joi seara, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 65 şi 75 de ani au fost descoperiţi morţi într-o spărtură apărută în gheaţa care acoperea un lac din apropiere de Sävsjö, la aproximativ 200 de kilometri est de Göteborg. Circumstanţele morţii acestora sunt încă necunoscute.

Potrivit presei suedeze, cel puţin doi dintre cei patru bărbaţi erau pescari, iar ceilalţi doi au încercat să îi salveze.

Citește și : Patru state europene susţin reforma propusă de Comisia Europeană pentru piaţa emisiilor de carbon