DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a anunţat duminică eliberarea a doi turişti britanici răpiţi vineri în Parcul Naţional Virunga, în estul Republicii Democrate Congo, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Sunt încântat să vă anunţ că cei doi cetăţeni britanici care au fost luaţi ostatici în Republica Democrată Congo au fost eliberaţi”, a afirmat Boris Johnson, potrivit unui comunicat, fără a preciza dacă şoferul celor doi turişti, un cetăţean congolez, a fost de asemenea eliberat.


Citește și : Pakistan: Conferinţa Internaţională a Agenţiilor de Presă se desfăşoară în perioada 13-14 mai la Islamabad

„Aduc un omagiu autorităţilor congoleze şi Institutului congolez pentru conservarea naturii pentru sprijinul” acordat, a spus el.

Boris Johnson a trimis, de asemenea, un mesaj de susţinere familiei lui Rachel Makissa Baraka, gardian al parcului, ucis în momentul răpirii.

Cei doi turişti britanici şi şoferul lor au fost vineri victimele unui atac armat la Virunga, un parc natural din provincia Nord-Kivu, unde acţioneaz grupări armate. Potrivit presei locale, armata congoleză a intervenit pentru a-i găsi pe cei trei oameni daţi dispăruţi.

Citește și : Theresa May dă asigurări că este în măsură să obţină un acord bun privind Brexitul: „Puteţi avea încredere în mine”