DISTRIBUIȚI

Doi tineri au supravieţuit timp de mai multe zile într-o zonă izolată din Australia, a anunţat luni poliţia, după cinci zile de căutări intense, informează AFP, potrivit agerpres.

Shaun Emitja, de 21 de ani, şi Mahesh Patrick, de 14 ani, au fost daţi dispăruţi pe 12 octombrie în regiunea Harts Range, situată în centrul acestui continent insular.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

Tinerii nu au revenit la domiciliile lor din Hermannsburg, o comunitate aborigenă, la finalul weekendului.

Automobilul lor, un Nissan Navara albastru, a fost găsit abandonat şi împotmolit pe un drum de pământ. Poliţia a survolat zona cu un elicopter, iar la sol, au fost organizate patrule de cercetare.

Autorităţile se aşteptau la cel mai rău scenariu având în vedere lipsa apei şi temperaturile care depăşesc 40 de grade Celsius în regiune.

Forţele de ordine din Teritoriul de Nord au precizat luni că cei doi tineri, care au mers pe drumuri diferite, au fost regăsiţi în viaţă şi într-o stare bună de sănătate, ceea ce este ”un miracol absolut”.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

Adolescentul, Mahesh Patrick, regăsit în pădure vineri seară, suferea de deshidratare şi de dureri de picioare.

Shaun Emitja a fost găsit a doua zi. ”Este supus unor investigaţii medicale, dar pare să fie într-o stare bună de sănătate”, a afirmat poliţia. Ce doi au supravieţuit fără apă şi rezerve de hrană.