DISTRIBUIȚI
ekstrabladet.dk

Doi suedezi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei care a vizat la începutul lunii august sediul administraţiei fiscale de la Copenhaga, incident soldat cu un rănit şi pagube materiale substanţiale, au anunţat miercuri autorităţile daneze, transmite AFP, potrivit agerpres.

Unul dintre cei doi bărbaţi, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat marţi în Suedia, a declarat poliţia daneză într-o conferinţă de presă. Celălalt suspect, în vârstă de 23 de ani, încă este căutat de poliţie.


Citește și : ‘Tatăl Sharm El Sheikh’ a murit la 85 de ani în Spania

”Am făcut percheziţii la mai multe adrese din Suedia. Am confiscat automobilul despre care noi credem că a fost folosit de cei vinovaţi” de această explozie, a declarat inspectorul-şef Jorgen Bergen Skov, de la poliţia din Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ”voluntar” de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Citește și : Povestea prinţesei Diana ajunge Broadway

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Totuşi, ”nimic nu indică” o legătură între cele două explozii, a precizat miercuri Jorgen Bergen Skov.