DISTRIBUIȚI
mti

Poliţia ungară a arestat cinci membri ai unei reţele infracţionale implicaţi în transportarea ilegală a sute de migranţi de la frontiera ungaro-sârbă către Europa Occidentală, relatează joi MTI, potrivit agerpres.

Potrivit website-ului poliţiei ungare (www.police.hu), aceasta anchetează doi cetăţeni români, doi ungari şi unul slovac suspectaţi că au achiziţionat şi au ajustat camioane de mici dimensiuni pentru a putea ascunde migranţi ilegali. Ei sunt bănuiţi de transportarea a cel puţin 45 de migranţi, în principal de origine siriană, în Europa Occidentală.


Citește și: Turcia le cere musulmanilor să adopte o poziție clară față de situația din Gaza

Numărul real cu care traficanţii au fost în contact începând din toamna anului trecut este estimat la aproximativ 500, precizează poliţia ungară.

Arestările au fost rezultatul unei acţiuni coordonate a poliţiei în Budapesta, punctul Asotthalom de trecere a frontierei ungaro-sârbe şi oraşele Tata şi Gyongyos, din nordul Ungariei, adaugă www.police.hu.

Citește și: Imagini greu de privit: Un arab a fost LINȘAT de evreii furioși!

De asemenea, poliţia a confiscat bani lichizi, bijuterii şi o maşină de teren a liderului reţelei infracţionale, însumând 26 de milioane de forinţi (aproximativ 73.000 de euro).