DISTRIBUIȚI
Fethullah Gulen

Doi presupuşi susţinători ai predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele loviturii de stat eşuate din 2016, au fost aduşi înapoi în Turcia de serviciile secrete după ce fuseseră capturaţi în Uzbekistan, a informat luni agenţia de presă de stat Anadolu, citată de France Presse, potrivit agerpres.  

Urbuz Sevilay şi Tamer Avci au fost „reţinuţi” în Uzbekistan şi transportaţi în Turcia în timpul unei operaţiuni desfăşurate de serviciile secrete turce (MIT), potrivit Anadolu.


Citește și : Kremlinul răspunde la invitaţia lui Elon Musk

Pe lângă legăturile sale cu reţelele predicatorului Gulen, Urbuz Sevilay este acuzat de Ankara că a participat „la furnizarea de arme” miliţiilor afiliate rebelilor kurzi PKK în Siria şi Irak, adaugă sursa citată.

Predicatorul Gulen, stabilit de multă vreme în Statele Unite, neagă orice implicare în puciul eşuat din 15 iulie 2016 împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

MIT a efectuat mai multe astfel de operaţiuni în ultimii ani pentru a aduce înapoi în Turcia presupuşi susţinători ai lui Gulen, suspectaţi de implicare în lovitura de stat eşuată condusă de o facţiune a armatei.

Citește și : Nemţii sfidează restricţiile şi ies la carnaval