DISTRIBUIȚI
twitter

Doi poliţişti din Hong Kong au fost arestaţi marţi după difuzarea unui videoclip care îi arată maltratând un bărbat pe o targă într-un spital, accentuând mai mult presiunea asupra forţelor de ordine acuzate de brutalitate de către mişcarea pro-democraţie, relatează France Presse, scrie agerpres.

„Este evident că faptele comise de poliţiştii în cauză sunt ilegale”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, John Tse, precizând că poliţia a descoperit înregistrarea video abia marţi.


Citește și : Donald Trump a devenit bunic pentru a zecea oară

Pe aceste imagini, înregistrate la sfârşitul lunii iunie de o cameră de supraveghere, cei doi poliţişti în uniformă bat cu bastoanele un bărbat întins pe o targă şi se pare că vor să-l împiedice să strige astupându-i gura.

Potrivit poliţiei, bărbatul întins pe targă era atunci în stare de arest.

„Cei doi ofiţeri implicaţi au fost arestaţi pentru agresiune ce a provocat vătămări corporale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a promis o anchetă completă şi independentă, insistând că „ofiţerii de poliţie nu sunt niciodată autorizaţi să folosească violenţa”.

Incidentul riscă să stârnească şi mai mult furia împotriva forţelor de poliţie din Hong Kong.

Printre revendicările lor, militanţii pro-democraţie, care manifestează de peste două luni, cer o anchetă independentă asupra brutalităţii poliţiei împotriva manifestanţilor, precum utilizarea gazelor lacrimogene şi a gloanţelor de cauciuc,

Citește și : Chișinăul răspunde Moscovei după readucerea în discuție a Planului Kozak