DISTRIBUIȚI
Truth concept. Closeup of a polygraph lie detector with text. 3d illustration

Doi parlamentari din partidul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski vor fi supuşi miercuri unui test cu detectorul de minciuni, pe fondul unor acuzaţii de corupţie, a anunţat această formaţiune, procedură pe care ei promit să o transmită în direct pe internet, informează AFP, potrivit agerpres.

„Astăzi, ne vom supune unui test cu detectorul de minciuni”, a declarat David Arakhamia, liderul grupului parlamentar prezidenţial Servitorul Poporului.


Citește și : Trump califică drept un ‘mare succes’ crearea unei zone de securitate în Siria

Procedura prevăzută pentru miercuri seara urmează să fie transmisă în direct, a precizat pe Facebook colegul său Oleksandr Dubinski, care se va supune de asemenea testului.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, preşedintele Zelenski, fost actor, novice în politică, ce a câştigat alegerile prezidenţiale din aprilie în special datorită promisiunii sale de a combate corupţia, a cerut ca deputaţi implicaţi în examinarea unui proiect de lege anticorupţie să fie supuşi unui test cu aparatul poligraf.

Aceştia au fost acuzaţi că au acceptat mită pentru a face să eşueze în comisie examinarea unui proiect de lege legat de piaţa profitabilă a intermediarilor în domeniul imobiliar. „Dacă acest test stabileşte chiar şi cea mai mică probabilitate că deputaţii ar fi primit bani pentru votul lor (…) organismele anticorupţie se vor ocupa de ei”, a scris preşedintele pe Facebook.

Citește și : Trei morți și patru dispăruți în urma inundațiilor devastatoare din Spania,Franța și Italia

În ultimul său raport publicat în ianuarie cu privire la percepţia corupţiei în 2018, ONG-ul Transparency International a clasat Ucraina pe locul 120 din 180. Este mai bine decât în Rusia vecină (locul 138) şi decât locul pe care a fost clasată Ucraina în 2014 (142), însă departe de vecinii săi din UE, la care această ţară vrea să adere.