DISTRIBUIȚI
Twitter

Doi palestinieni, inclusiv un comandant al unei facţiuni armate, au fost ucişi marţi într-o operaţiune a forţelor israeliene la Nablus, în Cisiordania ocupată, a anunţat armata, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Potrivit Semilunii Roşii palestiniene, cel puţin 30 de palestinieni au fost răniţi în cadrul operaţiunii.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Ibrahim al-Nabulsi, un înalt responsabil al Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, aripa armată a mişcării Fatah, şi un alt combatant au fost ucişi în raid, a scris armata israeliană într-un comunicat. Ea susţine că soldaţii ei „încercuiseră casa bărbatului căutat” în Nablus şi că „a avut loc un schimb de focuri”.

Operaţiunea a fost lansată dimineaţă împotriva casei lui Ibrahim al-Nabulsi din centrul vechi al oraşului Nablus din nordul Cisiordaniei, teritoriu palestinian ocupat de armata israeliană din 1967.

În timpul raidului au avut loc schimburi de focuri între palestinieni şi forţele israeliene, potrivit unui corespondent AFP la faţa locului, şi o duzină de vehicule ale armatei au blocat circulaţia în oraş.

Ciocniri au izbucnit în alte părţi din Nablus, unde palestinienii au aruncat cu pietre în soldaţi.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

„Zeci de răzvrătiţi au aruncat cu pietre şi explozibili în soldaţii care au răspuns cu mijloace de dispersie şi tiruri. Mai multe persoane au fost rănite”, a adăugat armata.

„Forţele noastre au părăsit apoi oraşul şi nu au existat victime în rândurile noastre”, a mai spus ea.

Raidul armatei intervine la două zile după încheierea unei operaţiuni militare israeliene mortale lansate împotriva mişcării armate palestiniene Jihadul Islamic în Fâşia Gaza, unde 46 de palestinieni au fost ucişi, inclusiv mulţi copii, potrivit unui bilanţ palestinian.