DISTRIBUIȚI
Yahoo Finance

Doi palestinieni au fost uciși, iar alte 70 de persoane au fost rănite de către forțele israeliene de securitate în timpul protestelor de vineri de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza, au anunțat oficiali palestinieni din domeniul sănătății, citați de Reuters, potrivit mediafax.

Una dintre victime este un tânăr în vârstă de 17 ani, iar cea de-a doua persoană ucisă nu a fost încă identificată. Dintre cele 70 de persoane rănite, 38 au răni provocate de gloanțe, potrivit acelorași oficiali.


Citește și : Încă o lovitură pentru Johnson: Camera Lorzilor a adoptat legea care împiedică un Brexit fără acord

Un purtător de cuvânt al Armatei israeliene a declarat că peste 6.000 de protestatari s-au aflat la graniță, unii dintre ei aruncând sticle incendiare. Mai mulți dintre aceștia au reușit chiar să treacă de gardul de la graniță, însă au fost trimiși de către forțele de securitate înapoi în Gaza. Purtătorul de cuvânt nu a comentat acuzațiile referitoare la moartea celor două persoane.

La granița dintre Israel și Fâșia Gaza au loc proteste săptămânale în ultimele 18 luni. Manifestanții solicită eliminarea blocadei impuse Fâșiei Gaza de către Israel și Egipt. Protestatarii mai revendică și dreptul palestinienilor de a se întoarce în regiunile de unde familiile lor au fost obligate să plece, în timpul fondării Statului Israel, în 1948.

Potrivit autorităților palestiniene, cel puțin 210 palestinieni au fost uciși de la începutul protestelor, în martie 2018.

Citește și : Şefa diplomaţiei suedeze părăseşte guvernul pentru a se dedica familiei