DISTRIBUIȚI
The Tribune-Democrat

Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press, potrivit mediafax.

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.


Citește și : Bangladesh : Opoziția respinge rezultatul votului și cere organizarea unor noi alegeri generale

Autoritățile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forțele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraș, au declarat oficiali militari și de poliție.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanții musulmani locali care au promis credinţă față de gruparea Stat Islamic.

Forțele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanților aparținând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută și cel puțin șapte militanți au murit în lupte, a spus Sobejana.

„Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovați”, a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Citește și : Putin a jucat hochei în Piaţa Roşie alături de politicieni şi de vedete ale sportului

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliției din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. Explozia a distrus panourile de sticlă și a împrăţtiat resturile pe strada din fața mall-ului.