DISTRIBUIȚI
Jurnalul

Două persoane – inclusiv un fost deutat ucranean -, au fost ucise duminică într-un atac cu rachetă al armatei ucrainene la un hotel din Herson, un oraş ucrainean aflat sub ocupaţie rusă, în sudul Ucrainei, acuză separatişti proruşi, relatează AFP , scrie news.ro

AFP scrie că nu a putut să verifice imediat, dintr-o sursă independentă, aceste informaţii.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

”Azi (duminică) către ora (locală0 5.30 (şi ora României), forţele armate ucrainene au tras o rachetă la Play Hotel by Riba”, la Herson, acuză într-un comunicat administraţia regională a ocupaţiei ruse.

”Potrivit unor date preliminare, două persoane au fost ucise în acest act terorist”, denunţă ocupaţia.

”Salvatori caută în dărâmături victime”, anunţă ea.

Un reprezentant al administraţiei regionale ruse, Kiril Stremusov, a anunţat că un fost deputat ucrainean, Oleksii Juravko – un simpatizant prorus – se află printre persoanele ucise în atac.

Separatiştii proruşi anunţă că, la momentul atacului, în hotel se aflau jurnalişti din presa rusă.

Postul rus de stat RT difuzează imagini în care afirmă că unul dintre cameramanii săi este scos dintr-un morman de moloz.

Acest atac are loc în timp ce separatişti proruşi din patru regiuni aflate sub controlul Rusiei în Ucraina – inclusiv regiunea Herson, alături de Doneţk, Lugansk şi Zaporijjea – desfăşoară, de vineri, ”referendumuri” de anexare a acestor regiuni ucrainene la Rusia.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO

Aceste scrutine, respinse drept ”simulacre” de către Kiev şi Occident, urmează să se desfăşoare până marţi.

Oraşul Herson a fost cucerit de armata rusă la începutul invaziei Ucrainei, la sfârşitul lui februarie. El se află într-o zonă în care forţe ucrainene desfăşoară de mai multe săptămâni o contra-ofensivă de mare amploare.