DISTRIBUIȚI
Twitter

Două persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul unui balon cu aer cald care zbura deasupra zonei arheologice Teotihuacan, un sit prehispanic printre cele mai turistice din Mexic, a anunţat sâmbătă guvernul regional, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Pasagerii au sărit din balonul cu aer cald”, a declarat într-un comunicat guvernul statului Mexic (la periferia capitalei), adăugând că o minoră a suferit arsuri.


Citește și : Putin vrea să elimine ‘dominaţia Occidentului’ în lume (presă)

Cele două victime sunt o femeie de 39 de ani şi un bărbat de 50 de ani. Tânăra a suferit arsuri de gradul I şi II pe faţă şi o fractură a femurului drept, a adăugat comunicatul fără a preciza numărul total al pasagerilor.

O înregistrare video difuzată de mai multe media arată nacela în flăcări pe un cer perfect senin.

 

Mai mulţi tour-operatori oferă un zbor cu balonul cu aer cald peste situl Teotihuacan, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico, cu preţul de aproximativ 150 de dolari.

Cu piramidele sale ale Soarelui şi Lunii, şi Calea Morţilor, Teotihuacan este cel mai important monument al perioadei clasice prehispanice, care a cunoscut apogeul între secolele I şi al VII-lea în Valea Mexicului.