DISTRIBUIȚI
Reuters

Doi minori care au depus jurământ de supunere faţă de organizaţia Stat Islamic şi care intenţionau să atace poliţişti cu arme albe au fost reţinuţi sâmbătă în Belgia, relatează joi AFP, citând o sursă judiciară, potrivit agerpres.

În vârstă de 16 şi respectiv 17 ani, ei au înregistrat un video pentru a-şi revendica apartenenţa la organizaţie, a precizat această sursă, confirmând o informaţie făcută publică de radio-televiziunea publică RTBF.


Citește și : SUSPANSUL se menţine în SUA! Nici Trump, nici Biden NU au obţinut voturile necesare în Colegiul Electoral

Ei au fost reţinuţi în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie în regiunea Eupen (est), în partea germanofonă a Belgiei.

Parchetul din Eupen a fost sesizat privind declanşarea anchetei şi cei doi suspecţi plasaţi la IPPJ (Instituţie publică de protecţie a tinerilor), o structură însărcinată să găzduiască anumiţi minori delincvenţi, a precizat această sursă.

Organizaţia Stat Islamic a revendicat recent atacul terorist soldat cu patru morţi de luni, de la Viena.

Citește și : Suedia prelungeşte controalele la frontiere

Belgia a fost deja ţinta mai multor atentate ale organizaţiei. Pe 22 martie 2016, atentate sinucigaşe revendicate de SI s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi pe aeroportul din Bruxelles şi în staţia de metrou Maelbeek.

Pe 29 mai 2018, la Liege, un delincvent radicalizat a ucis doi poliţişti şi un student. Atacul a fost revendicat de SI.