DISTRIBUIȚI
Reuters

Patru palestinieni au murit vineri în Fâşia Gaza, doi militanţi Hamas în urma loviturilor aeriene din Israel şi doi palestinieni în timpul protestelor de la graniţa enclavei, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Loviturile armatei israeliene asupra unei poziţii militare a mişcării islamiste radicale Hamas au fost efectuate ca răspuns la atacurile cu focuri de armă din sudul Fâşiei, în care doi soldaţi israelieni au fost răniţi.


Un purtător de cuvânt al Ministerului palestinian al Sănătăţii a informat că doi palestinieni împuşcaţi în timpul protestelor de vineri de la frontiera din sudul Fâşiei Gaza au încetat din viaţă. Alţi 49 de palestinieni, inclusiv 12 copii, trei paramedici şi un ziarist au fost răniţi.

Citește și : Siria: Cel puțin 12 civili au murit în urma unor atacuri ale forțelor guvernamentale în provinciile Idlib și Hama

Facţiunile militare din Gaza au anunţat, într-o declaraţie comună, că moartea palestinienilor va fi răzbunată.

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre militanţii israelieni şi palestinienii din Fâşia Gaza au escaladat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din martie anul trecut peste 270 de palestinieni au fost ucişi şi câteva mii au fost răniţi în protestele de la frontieră.

Citește și : Aproape 400 de morţi în urma confruntărilor militare din zona capitalei Libiei (OMS)