DISTRIBUIȚI
afp

Doi militanţi de ultra-dreapta care chemau la ‘acţiuni violente’ în sud-vestul Franţei au fost reţinuţi şi plasaţi în arest, transmite miercuri AFP, citând surse din poliţie şi judiciare, potrivit agerpres.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi marţi în cadrul unei anchete preliminare a Parchetului naţional antiterorist (Pnat), deschisă pentru ‘asociere teroristă de infractori şi provocare directă printr-un mijloc de comunicare online a unui act de terorism’, a indicat o sursă judiciară.


Citeşte şi: Zece tendințe de urmărit în anul care vine – Black News

Cei doi militanţi, care au fost reperaţi prin intermediul schimburilor pe mesageria criptată Telegram, vorbeau despre ‘achiziţii de arme’, iar la percheziţii au fost descoperite arme şi material care intră în compoziţia unor explozivi, a menţionat o sursă din poliţie.

Un suspect a fost arestat în departamentul Gironde, iar celălalt în Tarn-et-Garonne, de către serviciile Direcţiei Generale de Securitate Internă, au precizat aceleaşi surse.

Citeşte şi: Iar ‘a vorbit gura fără el’! Biden trebuie să-şi clarifice declaraţiile ambigue referitoare la independenţa Taiwanului – Black News

Suspecţii aparţin unei tendinţe zise ‘acceleraţioniste’ care urmăreşte să provoace sau să încurajeze confruntări între comunităţi, a afirmat sursa din poliţie.

Bărbatul arestat la Montauban (departamentul Tarn-et-Garonne) are 46 de ani şi este angajat al primăriei, a confirmat sursa judiciară o informaţie din presa locală.