DISTRIBUIȚI
DW

Doi migranţi au fost agresaţi de personalul de securitate într-un centru de primire a refugiaţilor din estul Germaniei, în statul Saxonia-Anhalt, a anunţat vineri Ministerul de Interne local, citat de DPA, scrie agerpres.

Două videoclipuri postate pe YouTube arată doi migranţi care se certau înainte de a fi abordaţi de patru agenţi de pază. În înregistrarea video se vede cum agenţii îi separă pe migranţi, trântindu-l la pământ pe unul dintre ei şi lovindu-l.


Citește și : Tineri europeni activişti pentru mediu au stabilit revendicări comune pentru limitarea încălzirii globale

Videoclipurile sunt datate 14 aprilie, dar ministerul landului a declarat că a aflat despre incident doar vineri dimineaţă.

Ministrul de interne din Saxonia-Anhalt, Holger Stahlknecht, a anunţat că cei patru agenţi de pază au fost suspendaţi şi că a fost declanşată o anchetă asupra conduitei lor şi a altor membri ai personalului care au asistat la incident fără a interveni.

„Există lucruri care sunt absolut inacceptabile. Punct”, a spus Stahlknecht. El a adăugat că se investighează de asemenea dacă incidente similare au avut loc în acest centru.

Nu este clar cine a postat cele două videoclipuri. Se pare că filmarea a fost făcută de la ultimul etaj al unei case destinată de asemenea cazării migranţilor.

Citește și : Papa Francisc denunță ‘suveranismul și populismul’ din lume

Ministerul a declarat că în prezent 1.000 de migranţi sunt cazaţi în acest centru, proiectat să funcţioneze iniţial doar ca punct de înregistrare pentru persoanele recent sosite. 10 agenţi de securitate sunt angajaţi la centru în schimburi, şapte zile pe săptămână. Firma de pază în cauză îşi desfăşoară activitatea în centru din decembrie 2017, după ce a fost atent analizată într-un proces de depunere a dosarului la nivel european.