DISTRIBUIȚI
ANSA

Garda financiară italiană (GDF) a anunţat vineri confiscarea în Sicilia a 32 de arme, printre care puşti şi mitraliere, precum şi 3.000 de cartuşe, toate ambalate cu grijă şi îngropate la doi metri adâncime, informează AFP, potrivit agerpres.

Armele, cartuşele, precum şi materialul necesar pentru întreţinerea şi utilizarea lor, cum sunt încărcătoarele şi kiturile de curăţare a armelor, se aflau în două ambalaje mari din plastic, în interiorul cărora fiecare armă era pusă într-o anvelopă individuală ce conţinea o inscripţie privind conţinutul acesteia.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Cele două ambalaje mari se aflau îngropate lângă o plajă din Catania, în estul Siciliei, „într-un cartier de mare densitate infracţională”, potrivit comunicatului poliţiei financiare.

Armele confiscate sunt 24 de pistoale de diverse modele, 6 puşti, o mitralieră şi un Kalaşnikov.

Toate armele aveau numărul de serie şters, precizează poliţia.

Armele care circulă ilegal în Italia sunt foarte numeroase, pentru că sfârşitul luptelor pe teritoriul fostei Iugoslavii a permis alimentarea unei pieţe negre înfloritoare în acest sector.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

La sfârşitul lui noiembrie, poliţia italiană a confiscat o mare cantitate de arme diverse, pistoale, puşti – simple sau automate – cuţite, arbalete, toate de la un grupuscul pro-nazist şi antisemit.

O lună mai devreme, ea a confiscat de asemenea 2,5 kilograme de exploziv, două mitraliere, şase puşti de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi sute de cartuşe de la mafia calabreză Ndrangheta.