DISTRIBUIȚI
Politico

Doi membri ai Gărzii Naţionale au fost retraşi de la îndatoririle legate de învestitura preşedintelui ales Joe Biden după ce au fost verificaţi pentru legături cu mişcările extremiste, au declarat marţi pentru Reuters doi oficiali americani, relatează Reuters, potrivit agerpres

Niciunul dintre cei doi oficiali, care au făcut aceste declaraţii sub acoperirea anonimatului, nu a prezentat informaţii suplimentare privind verificarea efectuată şi este neclar de ce a fost luată decizia. Unul dintre oficiali a spus că este posibil ca mai mulţi membri ai Gărzii Naţionale să fie retraşi de la îndatoriri după verificări.


Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Duminică, secretarul interimar al Departamentului Apărării, Chris Miller, a declarat că FBI-ul ajută armata SUA în verificarea a peste 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale trimişi pentru a participa la protecţia instituţiilor din Washington de teama unor preocupări legate de securitate.

Verificarea a început de săptămâna trecută, iar FBI-ul încearcă să determine şi dacă vreunul dintre atacatorii de la 6 ianuarie de la Capitoliu era membru al Gărzii Naţionale.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore

Săptămâna trecută, Garda Naţională din Virginia a anunţat că Jacob Fracker, un ofiţer de poliţie în afara serviciului inculpat în legătură cu violenţele de la Capitoliu, era caporal al Gărzii Naţionale din acest stat.