DISTRIBUIȚI
dpa

Doi membri ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost atacaţi în timp ce se aflau în drum spre un film despre Ghetoul din Varşovia care este proiectat la Festivalul de la Berlin şi la care membrii mişcării de extrema-dreaptă au fost îndemnaţi să meargă, a spus luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Autorii faptei sunt necunoscuţi.


Citește și: Retragerea SUA din Orientul Mijlociu crește semnificativ vânzarea de arme în regiune

Cele două persoane rănite – în vârstă de 27 şi de 31 de ani – au fost lovite în faţă. Erau patru persoane în grup când s-a produs atacul. Ei i-au acuzat de atac pe extremiştii de stânga, însă nu au avut dovezi pentru a-şi susţine afirmaţia.

Filmul este proiectat în cadrul Festivalului de la Berlin. După ce a anunţat luna trecută că ‘Arhiva secretă a Ghetoului din Varşovia’ va fi proiectat la Berlin, directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, şi-a exprimat speranţa că un număr cât mai mare de membri ai AfD vor vedea filmul şi a subliniat că invitaţia vine personal de la el.

Ghetoul era cartierul în care evreii din Varşovia au fost forţaţi să trăiască după ce Germania nazistă a ocupat Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ghetoul a fost în cele din urmă desfiinţat în urma unei revolte declanşate după ce mulţi locuitori fuseseră deportaţi în lagăre naziste.

Festivalul de la Berlin a decis să proiecteze acest film după o controversă politică ce a avut loc luna trecută în Germania, când membri ai AfD din parlamentul landului Bavaria au părăsit un eveniment de comemorare a victimelor Germaniei naziste.

Citește și: Șeful Pentagonului face o vizită-fulger în Afganistan – FOTO

Politicienii AfD au criticat cu regularitate modul în care Germania comemorează Holocaustul, unii susţinând că istoria germană ar trebui scrisă acordând o mai mare atenţie victimelor germane.

Un atac care a avut loc luna trecută la Bremen asupra unui politician al AfD i-a făcut pe unii membri ai formaţiunii să spună că sunt vânaţi pentru convingerile lor.