DISTRIBUIȚI
Malay Mail

Poliţia din Muntenegru a reţinut duminică seara doi ziarişti de la portaluri de ştiri pro-sârbe sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de creare de panică în rândul publicului, relatează luni agenţia croată de presă HINA, scrie agerpres.

Gojko Raicevic şi Drazen Zivkovic, editori la in4.net şi respectiv borba.me, au fost reţinuţi pentru interogatoriu duminică seara şi plasaţi în arest preventiv pentru 72 de ore pentru că au diseminat „ştiri false” despre o explozie la palatul Vila Gorica din capitala ţării, imobil de protocol folosit de înalţii oficiali ai statului pentru o serie de reuniuni oficiale, recepţii şi ceremonii.


Citește și : Marea Britanie poate continua relaţia cu Huawei fără să compromită legăturile cu SUA

Cei doi sunt bănuiţi că au publicat o ştire despre explozia respectivă fără a verifica în prealabil dacă informaţia este corectă.

Ulterior, ştirea falsă a fost difuzată de media sârbe sub titlurile „Haos la Vila Gorica” şi „Explozie la reşedinţa lui Milo”, referire la preşedintele Milo Djukanovic.

Guvernul muntenegrean a dezminţit imediat informaţia, subliniind că nu a fost vorba de o explozie, ci doar de o defecţiune minoră a instalaţiei electrice.

Citește și : Ţările care au avut cetăţeni la bordul avionului doborât de iranieni vor discuta o posibilă acţiune pe plan legal