DISTRIBUIȚI

Doi israelieni au fost arestaţi sub suspiciunea că au creat un site pe ‘internetul ascuns’ (‘dark net’) care a fost folosit pentru a cumpăra arme, droguri şi cărţi de credit furate, a anunţat marţi poliţia din Israel, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Suspecţii, în jurul la 35 de ani, au fost arestaţi în cadrul unei investigaţii desfăşurate împreună cu FBI şi Biroul de luptă împotriva criminalităţii cibernetice din Israel.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

Alte arestări au fost efectuate în Franţa, Germania, Olanda şi Brazilia.

„Suspecţii au fost arestaţi după ce au creat un site pe ‘internetul ascuns’ (‘dark net’)”, a precizat poliţia într-un comunicat.

„Site-ul de pe internetul ascuns era folosit pentru activităţi ilegale şi infracţiuni”, a adăugat poliţia.

„Site-ul a fost activ pentru o perioadă lungă de timp şi au fost făcute milioane de dolari din tranzacţii pe acest site”, se mai arată în comunicat.

Poliţia a precizat că site-ul îi direcţiona pe utilizatori pe alte site-uri folosite pentru activităţi ilegale şi infracţiuni care sunt investigate.

„Site-urile activau în coordonare, acoperindu-se reciproc şi promovând acţiuni şi tranzacţii ilegale”, a mai transmis poliţia, adăugând că tranzacţiile au fost făcute cu Bitcoin.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

Cei doi suspecţi israelieni urmează să fie aduşi în faţa unui tribunal din Tel Aviv. Nu au fost oferite detalii suplimentare.

Trei cetăţeni germani acuzaţi că gestionează unul dintre cele cele mai mari site-uri de pe internetul ascuns folosit pentru vânzarea de droguri şi pentru alte activităţi de contrabandă au fost arestaţi săptămâna trecută şi inculpaţi în două ţări în urma unei investigaţii de un an.

Un al patrulea bărbat care ar fi acţionat ca moderator şi promotor al site-ului a fost arestat în Brazilia.