DISTRIBUIȚI
HAMBURG, GERMANY - DECEMBER 28: Participant hold their laptops in front of an illuminated wall at the annual Chaos Computer Club (CCC) computer hackers' congress, called 29C3, on December 28, 2012 in Hamburg, Germany. The 29th Chaos Communication Congress (29C3) attracts hundreds of participants worldwide annually to engage in workshops and lectures discussing the role of technology in society and its future. (Photo by Patrick Lux/Getty Images)

Doi hackeri indonezieni au fost arestaţi pentru fraudarea a 60 de milioane de dolari dintr-un program de ajutor destinat americanilor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei coronavirusului, informează France Presse vineri, potrivit agerpres

Potrivit poliţiei din Indonezia, 20 de milioane de americani au primit mesaje text frauduloase, direcţionându-i către peste o duzină de site-uri guvernamentale false.


Citește și : Australia anunţă primul deces provocat de cheaguri de sânge post-vaccinare

„Aproximativ 30.000 de cetăţeni americani au căzut în capcană, iar daunele cauzate guvernului sunt estimate la 60 de milioane de dolari”, a declarat joi seara şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta.

Victimele au transmis informaţii personale, inclusiv numărul lor de securitate socială, către site-uri false, în speranţa de a primi plata de 2.000 de dolari oferită de programul real de asistenţă pentru şomaj. Însă datele lor personale au fost folosite de infractori pentru a deturna milioane de dolari din programul guvernamental.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi luna trecută în Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, în urma unui raport al autorităţilor americane. Dar cazul a fost făcut public abia săptămâna aceasta.

Poliţia indoneziană nu a spus cât a durat înşelătoria.

Citește și : Liderul Bisericii Anglicane: ‘Rugaţi-vă pentru regina Elisabeta a II-a!’

Cei doi bărbaţi riscă până la 9 ani de închisoare, conform legii indoneziene.

Poliţia ţării din Asia de Sud-Est a declarat că investighează posibila implicare a unei terţe persoane care ar fi putut ascunde fondurile delapidate.