DISTRIBUIȚI
afp

Doi dintre autorii atacurilor sinucigașe de duminică din Sri Lanka erau fiii unui cunoscut om de afaceri din Colombo, iar acesta din urmă a fost reținut de către autorități, potrivit CNN, scrie Mediafax.

Cei doi frați, Imsath Ahmed Ibrahim și Ilham Ahmed Ibrahim, erau fiii lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri cunoscut pentru activitatea sa din domeniul exportului de condimente. Ibrahim este fondatorul companiei Ishana Exports. Potrivit informațiilor de pe site-ul Ishana Exports, compania este „cel mai mare exportator de condimente din Sri Lanka”.


Citește și : Noul guvern estonian, din care fac parte şi miniştri eurosceptici, a primit girul preşedintelui ţării

Mohamed Ibrahim face parte din zecile de persoane arestate în urma atacurilor de duminică. Autoritățile nu au anunțat momentan care sunt acuzațiile care i se aduc acestuia.

Ministrul Apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, a declarat miercuri că cei responsabili de atacuri erau persoane educate și proveneau din familii cu o situație economică foarte bună.

Cel puțin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, au informat miercuri autoritățile.

Rețeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic.

Citește și : Trump avertizează că se va adresa Curţii Supreme dacă ‘democraţi tendenţioşi’ vor încerca să îl demită