DISTRIBUIȚI
© AAP / Dean Lewins / Reuters

Cel puţin doi copii au murit şi mai mulţi au fost răniţi după ce o femeie de 52 de ani a intrat cu maşina sa într-o şcoală primară din sud-vestul oraşului Sydney.

Doi băieţi, ambii în vârstă de 8 ani, au fost transportaţi de urgenţă la spital în stare gravă, după ce automobilul, o Toyota Kluger, a spart peretele din lemn al clasei. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva vieţile, informează Reuters.


Alte trei eleve, au fost şi ele aduse la spital, starea lor este stabilă, dar medicii sunt însă rezervaţi.

Restul de 16 copii şi profesorul aflat atunci în sala de curs au fost trataţi la şcoala primară Banksia Road, locul tragediei, după cum transmit autorităţile.

Poliţiştii au reţinut-o pe femeia de la volan, care a fost şi ea rănită, apoi au dus-o la spital pentru recoltarea probelor biologice. Se presupune că aceasta ar fi pierdut controlul bolidului în timp ce încerca să parcheze.

Avem în custodie o femeie în vârstă de 52 de ani, care colaborează cu anchetatorii„, a declarat şeful poliţiei locale, Stuart Smith. „Pentru moment, nu tratăm acest incident ca un act voit şi mai degrabă putem spune că este un accident rutier”, a precizat oficialul.