DISTRIBUIȚI
military.com

O procedură a fost deschisă, în special pentru „omor prin neglijenţă”, împotriva comandanţilor a două nave ale marinei americane implicate în două coliziuni soldate cu 17 morţi în 2017, a anunţat US Navy, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.


Pe 17 iunie 2017, distrugătorul USS Fitzgerald a lovit o navă container navigând sub pavilion filipinez, Crystal, în largul oraşului japonez Yokosuka, făcând şapte morţi.

Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Pe 21 august 2017, 10 marinari au fost ucişi când distrugătorul lansator de rachete USS John McCain a lovit Alnic, un petrolier navigând sub pavilionul Liberiei, în Strâmtoarea Singapore.

„Audieri sunt convocate pentru a evalua elementele ce susţin posibile acuzaţii penale împotriva unor membri de pe Fitzgerald”, precum şi comandantului USS John S. McCain, explică US Navy într-un comunicat.

Comandantul, doi locotenenţi şi un sublocotenent de pe Fitzgerald, precum comandantul navei John S. McCain riscă inculparea pentru că „au lipsit de la datorie, au pus în pericol o navă şi pentru omor prin neglijenţă”, adaugă US Navy.

Raportul oficial al Marinei americane a conchis în noiembrie că accidentele s-au produs din cauza „mai multor greşeli ale marinarilor (serviciului) de cart”.

„Ambele accidente puteau fi evitate şi anchetatorii au descoperit erori multiple (ale serviciului) de cart ce au contribuit la incidente”, a estimat şeful operaţiunilor navale ale Marinei, amiralul John Richardson, în raportul său.

După aceste două accidente, viceamiralul Joseph Aucoin, comandantul Flotei a 7-a a US Navy cu baza în Japonia, a fost demis. Comandanţii celor două nave încriminate au fost de asemenea eliberaţi din funcţie.

Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

Pentru Fitzgerald, cei trei principali ofiţeri de bord au fost absenţi în momentul incidentului, în orei 01:30, iar ofiţerii de cart nu au putut beneficia de experienţa lor, potrivit raportului US Navy. Ei nu şi-au dat seama de pericolul de coliziune la timp pentru a reacţiona în mod corespunzător şi nu l-au alertat pe comandant când au înţeles pericolul.

Pentru John McCain, ancheta a stabilit că mai mulţi marinari de cart în acea noapte fuseseră temporar repartizaţi pe această navă şi nu cunoşteau bine funcţionarea manetelor de pilotaj.

Un raport anterior al GAO, echivalentul american al Curţii de Conturi, a concluzionat că US Navy, suprasolicitată pe teatre de operaţiuni străine, nu şi-a întreţinut corespunzător navele şi nu îşi antrena suficient marinarii surmenaţi.