DISTRIBUIȚI
aawsat.com

Un tribunal din Copenhaga a condamnat joi la pedepse de 5, respectiv 4 ani de detenţie, doi cetăţeni suedezi găsiţi vinovaţi de un atac cu bombă împotriva sediului agenţiei fiscale daneze, transmite Reuters, scrie agerpres.

Zacharias Tamer Hamzi, în vârstă de 24 de ani, şi Nurettin Nuray Syuleyman, de 23 de ani, au fost condamnaţi pentru că au transportat o bombă pe podul Oresund, care leagă Suedia de Danemarca, şi au detonat-o în august 2019.


Citește și : Inundații catastrofale în China (VIDEO)! Autoritățile anunță cel puțin 14 morţi şi dispăruţi

Explozia a făcut ţăndări uşile de sticlă şi geamurile şi a afectat faţada metalică a intrării principale a clădirii din Nordhavn, la nord de centrul capitalei. O persoană a fost rănită uşor.

Motivul atacului rămâne neclar, însă instanţa a respins acuzaţiile de terorism.

Procurorul ceruse închisoare pe viaţă împotriva celor doi, prieteni din copilărie şi care nu au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni grave.

‘Sunt mulţumit că clientul meu a primit cea mai uşoară pedeapsă’, a declarat Michael Juul Eriksen, avocatul lui Hamzi, condamnat la 5 ani de detenţie.

În ce-l priveşte pe Syuleyman, acesta urmează să decidă dacă va face recurs, a indicat avocatul Kaare Traberg Smidt.

Citește și : Premierul irakian promite SĂ RĂZBUNE moartea lui Hicham al-Hachémi

Cei doi condamnaţi au fost expulzaţi permanent din Danemarca şi îşi vor executa pedepsele în Suedia.

Danemarca a impus controale temporare la frontiera cu Suedia în noiembrie 2019, în urma suspiciunii că cetăţeni ai acestei ţări s-au aflat în spatele unor atacuri produse la Copenhaga.