DISTRIBUIȚI

Un tribunal din Danemarca a retras marţi cetăţenia daneză în cazul a doi bărbaţi pentru tentativa lor de a se alătura grupării extremiste Stat Islamic în Siria şi a condamnat la pedepse cu închisoarea două femei din aceleaşi motive, relatează agenţia DPA, potivit agerpres.

Bărbaţii – unul de 21 de ani, care este şi cetăţean marocan, şi celălalt, de 19 ani, care are şi cetăţenie algeriană – au fost condamnaţi fiecare la câte trei ani de închisoare şi vor fi expulzaţi după ce îşi vor executa pedepsele, potrivit tribunalului din Glostrup (vest de Copenhaga).


Citește și : Un summit între Grupul de la Vişegrad şi Franţa va avea loc joi la Bruxelles

Cele două femei – una de 22 de ani, care are cetăţenie afgană, şi cealaltă, de 18 ani, care are cetăţenie daneză – au primit de asemenea câte trei ani de închisoare, a indicat tribunalul. Femeia cu cetăţenie afgană va fi expulzată după ce îşi va executa pedeapsa.

Conform agenţiei daneze de presă Ritzau, este prima dată când un tribunal danez condamnă femei pentru tentativă de a se alătura grupării Stat Islamic.

Cei doi bărbaţi şi femeia mai în vârstă au plecat în martie 2017 cu avionul în Turcia, unde au fost extrădaţi şi predaţi Danemarcei. Femeia mai tânără, care avea 17 ani la acea vreme, nu a putut să-i însoţească pe ceilalţi trei, deoarece părinţii i-au luat paşaportul.

Cei patru inculpaţi au respins acuzaţiile şi au făcut apel la decizia de marţi. Ei susţin că vizita lor în Turcia avea legătură cu o preconizată căsătorie între bărbatul de 19 ani şi femeia mai tânără.

Citește și : ONU va prezenta Uniunii Europene un plan pentru „platforme regionale de debarcare” a imigranților