DISTRIBUIȚI
Reuters

Doi bărbaţi au fost grav răniţi într-o explozie, la Austin, în Texas, duminică noaptea (ora locală), la câteva ore după ce autorităţile au crescut suma pe care o oferă ca recompensă în schimbul prinderii persoanei responsabile de o serie de atacuri cu asemenea pachete-capcană în oraş, relatează DPA, conform news.ro.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de douăzeci de ani, au fost spitalizaţi, însă viaţa nu le este pericol, au anunţat serviciile de urgenţă din Austin.


Citeşte şi: Un angajat al consulatului francez din Ierusalim a fost arestat pentru trafic de arme în teritoriile palestiniene

Şeful Poliţiei din Austin, Brian Manley, i-a îndemnat pe locuitorii de pe o rază de un kilometru de la locul incidentului, în vestul oraşului, să rămână în locuinţe.

”Nu atingeţi niciun colet, nici măcar nu vă apropiaţi (de aşa ceva) în acest stadiu”, a îndemnat el.

Poliţia a intervenit în legătură cu alt obiect suspect, un rucsac, a mai declarat Manley.

Explozia a avut loc la doar câteva ore după ce şeful poliţiei a anunţat că suma de 115,000 de dolari va fi oferită în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea persoanei care a trimis trei astfel de pachete-capcană luna aceasta, în exploziile cărora au fost ucise două persoane, iar alte două au fost rănite.

”Credem că recentele incidente care au avut loc în Austin au vizat să trimită un mesaj”, a declarat Manley duminică, citat de presa locală

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a murit pe 2 martie, după ce a ridicat o cutie lăsată în faţa uşii locuinţei sale. Un adolescent a fost ucis pe 12 martie, iar mama sa a fost rănită într-un incident asemănător.

O femeie în vârstă de 75 de ani a fost rănită grav în altă explozie tot pe 12 martie.

Toate victimele sunt hispanici sau afroamericani, iar presa speculează că este vorba despre atacuri rasiste.