DISTRIBUIȚI
AFP

Doi tineri austrieci au fost acuzaţi că intenţionau să ucidă cât mai mulţi ofiţeri de poliţie într-un atac jihadist asupra unei secţii de poliţie dintr-o provincie din Austria, acţiune comandată de un membru cecen al grupării Statul Islamic, transmite marţi Reuters, care citează documente judiciare, transmite agerpres.

Doi austrieci în vârstă de 19 ani şi un cecen de 22 de ani care a crescut în Austria vor compărea miercuri în faţa unui tribunal din Viena. Detalii ale planului au fost publicate de agenţia de presă austriacă APA.


Citeşte şi: Un post de radio creştin a fost închis din cauza unor declaraţii misogine: ‘Femeile sunt creaturi periculoase ale răului’

O purtătoare de cuvânt a tribunalului respectiv a confirmat relatarea din presă, apărută pe fondul unei serii de atacuri jihadiste comise pe continentul european, dar care au ocolit până acum Austria, ţară neutră din punct de vedere militar.

Potrivit APA, un membru cecen al Statului Islamic, cunoscut drept Abu Nuuh, i-a dat în 2015 instrucţiuni unuia dintre cei doi suspecţi austrieci să ucidă ofiţeri de poliţie.

Documentele citate susţin că suspecţii intenţionau să jefuiască un magazin de arme din St. Pölten, capitala provinciei Austria Inferioară, şi să folosească armele furate pentru a ataca o secţie de poliţie din oraş.

Citeşte şi: Operaţiune antitero în Sinai. 10 morţi şi 400 de arestaţi

”Planul era să împuşcăm ofiţeri de poliţie până murim”, a declarat suspectul cecen. Planul nu a fost însă pus în practică.

Suspecţii au făcut primele mărturisiri după arestarea lor, însă ulterior au afirmat că nu intenţionau să comită un atac date fiind temerile referitoare la justeţea acţiunii lor.