DISTRIBUIȚI
The Sun

Doi arabi israelieni au fost inculpaţi luni în Israel, acuzaţi că au pregătit operaţiuni antiisraeliene împreună cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat serviciul israelian de securitate internă, citat de AFP, potrivit agerpres.

Shin Beth a informat într-un comunicat că a „detectat şi destructurat în ultimele săptămâni o reţea de spionaj a Hamas” în Israel, în colaborare cu poliţia israeliană.


Citește și : Avionul prăbuşit în Afganistan aparţine SUA (oficial)

Acuzaţi de a face parte din această reţea, Rami Amudi, 30 de ani, şi Rajab Dhaka, 34 de ani, au fost arestaţi la 2 ianuarie, a precizat Shin Beth.

„Hamas a recrutat cetăţeni israelieni care au familia locuind în Fâşia Gaza pentru a strânge informaţii despre securitate în Israel”, a adăugat documentul.

„Ei au profitat de faptul că aceşti cetăţeni israelieni puteau reveni în Fâşia Gaza din cauza situaţiei lor familiale”, a adăugat comunicatul.

Potrivit Shin Beth, Rami Amudi, originar din Khan Yunis, a crescut la Gaza alături de familia tatălui său. În urmă cu doi ani, el a reluat contactul cu mama sa, o israeliană evreică, şi a locuit la Tel Aviv din noiembrie 2019.

Citeşte şi: Quim Torra şi-a pierdut mandatul de deputat regional

Hamas, aflat la controlul Fâşiei Gaza, şi Israelul s-au confruntat în trei războaie din 2008 în enclava palestiniană unde trăiesc două milioane de locuitori.

Arabii israelieni sunt urmaşi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948. Ei reprezintă circa 17,5% din cei aproape nouă milioane de israelieni.