DISTRIBUIȚI
Times of India

Un tribunal britanic a condamnat marţi la doi ani de închisoare un fost deputat conservator care a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra a două femei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Deputat de Dover în perioada 2010-2019, Charlie Elphicke, de 49 de ani, a fost găsit vinovat la sfârşitul lui iulie de trei capete de acuzare de agresiune sexuală, pentru agresarea unei femei de circa 30 de ani în 2007 la locuinţa sa şi a unei angajate parlamentare de circa 20 de ani de două ori în 2016.


Citește și : SUA vor împiedica Iranul să-şi procure arme ruse sau chineze

Acest verdict, la care a făcut apel, a făcut-o pe soţia sa, actuala deputată de Dover Natalie Elphicke, să anunţe imediat încheierea căsătoriei lor de 25 de ani.

„Sunteţi un prădător sexual care şi-a folosit succesul şi respectabilitatea ca acoperire”, a declarat marţi judecătoarea Philippa Whipple, din cadrul tribunalului londonez din Southwark, la pronunţarea pedepsei.

Avocatul lui Charlie Elphicke, Ian Winter, a dat asigurări că clientul său „şi-a învăţat cu siguranţă lecţia” din acest caz.

„Şi-a pierdut soţia, fiica sa de 20 de ani s-a certat cu el ca urmare a condamnării sale şi fiul său, în vârstă de 13 ani, a devenit ţinta unor jigniri crude la şcoala sa”, subliniat el. „Pot să vă asigur, din partea sa, că asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a adăugat avocatul.

Charlie Elphicke a fost suspendat prima dată din Partidul conservator în noiembrie 2017, atunci când au apărut acuzaţiile de agresiune sexuală, dar a fost reprimit în decembrie 2018 de premierul Theresa May, cu puţin timp înainte de organizarea unui vot de încredere împotriva ei.

Citește și : Un fost lider al sârbilor bosniaci a murit de COVID-19

După inculparea sa în 2019, Charlie Elphicke a fost din nou suspendat, reducând şi mai mult majoritatea foarte redusă a formaţiunii la putere în Parlament, în plină perioadă de turbulenţe din cauza Brexitului.

Soţia sa Natalie Elphicke este cea care i-a urmat în funcţie în circumscripţia sa la alegerile legislative din decembrie 2019.