DISTRIBUIȚI
REUTERS

Departamentul de Stat al SUA a început o anchetă după ce a primit informații potrivit cărora doi americani au fost răpiți în Haiti, potrivit Reuters, informează mediafax.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat sâmbătă că autoritățile sunt la curent cu informațiile privind doi cetățeni americani dispăruți în Haiti, după ce mass-media a anunțat că un cuplu din Florida a fost răpit.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Abigail Toussaint și Jean-Dickens Toussaint, ambii în vârstă de 33 de ani, au fost răpiți în apropiere de capitala Port-au-Prince și sunt ținuți ostatici de câteva zile, potrivit unei petiții online lansate de o femeie care susține că este rudă a cuplului.

Cuplul din Florida se afla într-o excursie pentru a-și vizita familia. Cei doi au participat la un festival și ulterior au fost răpiți în timpul unei călătorii cu autobuzul, susține ruda, potrivit CNN.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Bandele controlează o mare parte din Haiti. Infractorii se luptă cu poliția și între ei pentru teritorii. De asemenea, ei iau ostatici pentru a cere bani pentru răscumpărare.