DISTRIBUIȚI

Partidul Comunist din Federaţia Rusă din regiunea Primorski Krai, în Extremul Orient rus, a exclus doi aleşi regionali după ce au cerut oprirea războiului din Ucraina, informează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Apelul celor doi parlamentari din această regiune în jurul oraşului Vladivostok a stârnit un mare interes la nivel internaţional, în timp ce a arătat că există rezistenţă faţă de război în interiorul politicii ruse.


Citeşte şi: SUA salută embargoul european asupra petrolului importat din Rusia – Black News

„Aceşti aleşi au discreditat partidul nostru cu apelul lor şi nu este loc pentru ei în rândurile noastre”, a declarat Anatoli Dolgacev, şeful facţiunii comuniste din parlamentul regional, a relatat miercuri ziarul Kommersant.

În timpul unei sesiuni parlamentare săptămâna trecută, un parlamentar a citit o declaraţie prin care i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt „operaţiunii militare speciale”. Acesta este termenul oficial folosit de Moscova pentru a descrie războiul din Ucraina.

În timp ce un coleg a susţinut acţiunea, conducerea regională şi propria sa conducere de partid l-au acuzat de trădare şi l-au ameninţat cu consecinţe.

Nu este clar dacă cei doi aleşi locali se vor confrunta cu alte măsuri disciplinare pe lângă excluderea din facţiunea regională de partid.

Citeşte şi: Ruşii au tăiat toate comunicaţiile provinciei Herson cu restul Ucrainei – Black News

Guvernul rus a înăsprit legile pentru a preveni protestele interne împotriva războiului după ce a invadat Ucraina în februarie.

50 de dosare penale au fost deschise şi sute de amenzi aplicate din cauza unor presupuse informaţii false şi a „discreditării” armatei ruse, potrivit relatărilor presei.