DISTRIBUIȚI

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, i-a transmis din Belarus, unde se află într-o vizită privată, un mesaj lui Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor moldoveni, în care i-a propus să îşi unească forţele pentru a crea un bloc electoral de centru-stânga în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate anunţate pentru 11 iulie, relatează vineri Agora.md, potrivit agerpres.

Totodată, Dodon a spus că săptămâna viitoare PSRM se va înregistra la Comisia Electorală Centrală de la Chişinău fie ca bloc electoral, fie ca formaţiune separată.


Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

„Noi suntem gata să facem acest lucru, trebuie să lăsăm totul în trecut. Voronin a vorbit mult de rău despre mine, ei (comuniştii) ne-au criticat, noi i-am criticat, dar când este vorba despre interesele statului, interesele populaţiei, hai să lăsăm totul de o parte şi să salvăm ţara!”, a spus Igor Dodon, care în 2011 a părăsit Partidul Comunist, condus de Voronin şi s-a alăturat împreună cu alţi deputaţi comunişti, între care fostul premier Zinaida Greceanîi, Partidului Socialist.

Dodon, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia, s-a declarat încrezător în victoria PSRM la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

„În orice caz, săptămâna viitoare vom merge să ne înregistrăm la alegeri. Sunt două variante – fie bloc electoral cu comuniştii, fie ca formaţiune separată. Vom face tot posibilul să câştigăm următoarele alegeri parlamentare”, a afirmat el, adăugând că, în toţi cei 30 de ani de când Republica Moldova şi-a obţinut independenţa, forţele de stânga au ieşit pe primul loc în toate alegerile.

Dodon este însoţit în Belarus de o delegaţie de deputaţi, în frunte cu preşedinta legislativului moldovean recent dizolvat, Zinaida Greceanîi.