DISTRIBUIȚI

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire a miniştrilor propuşi de către Partidul Democrat, aspect ce poate atrage o nouă suspendare temporară a acestei prerogative prezidenţiale, relatează Unimedia, potrivit mediafax.

Şapte dintre cei 13 membri ai Guvernului Republicii Moldova vor fi înlocuiţi din funcţii, conform unei decizii adoptate marţi de către Biroul Politic al Partidului Democrat. Drept reacţie, Dodon a precizat că va semna demiterile actualilor miniştri, însă nu va semna decretele de numire a miniştrilor propuşi de către Partidul Democrat.


Citeşte şi: 12 persoane, printre care turişti străini, au murit într-un accident rutier

”Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceştia au demonstrat şi inconsecvenţă şi lipsă de profesionalism şi oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a scris Dodon pe Facebook.

”Prin urmare, declar că voi semna demisia actualilor miniştri, însă nu voi accepta noile candidaturi. Refuz propunerea democraţilor. În opinia mea, majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această aşa-numită reformă de cadre. Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu aţă albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetăţenilor va spori. Am încredere că cetăţenii înţeleg subtilităţile acestei mişcări politice şi îi vor da o apreciere negativă, atât acum, cât mai ales la următoarele alegeri parlamentare”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

În luna octombrie a anului curent, Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis suspendarea temporară din funcţie a preşedintelui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat în mod repetat să semneze decretul de numire în funcţie a ministrului Apărării.