DISTRIBUIȚI
Accent TV

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerile locale care au loc duminică în Republica Moldova sunt cele „mai libere şi mai corecte” din ultimii ani. El i-a îndemnat pe alegători să iasă la vot, subliniind că „acest vot contează foarte mult”, potrivit agerpres.

„Eu cred că în acest an avem alegeri mai libere şi mai corecte, în opinia mea, sincer. Eu consider că, comparativ cu anii precedenţi, chiar şi cu alegerile anterioare, de la începutul acestui an, oamenii se simt mai liberi. Nimeni nu îi presează. Puteţi să mergeţi să spuneţi orice doriţi. Votaţi pentru cine doriţi! (…) Eu vreau să îi îndemn pe toţi cetăţenii Republicii Moldova să fie astăzi activi, indiferent de localitatea unde locuiesc, fie la ţară, la sat, sau în oraş, în municipiul Chişinău, Bălţi sau alte oraşe. Eu îi îndemn pe toţi să fim activi, pentru că acest vot contează foarte mult. Votul la alegerile locale este o dată în patru ani”, a declarat Dodon la ieşirea de la urne.


Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

Pe de altă parte, preşedintele moldovean a precizat că municipiul Chişinău are nevoie de un primar profesionist.

„În ceea ce priveşte votul pentru Chişinău, am votat pentru un primar profesionist. Eu consider că e suficientă atâta demagogie la nivelul conducerii acestui municipiu. Noi avem nevoie de un profesionist, de oameni care cunosc şi ştiu ce trebuie să facă pentru municipiul Chişinău şi eu sincer cred şi am siguranţa că poate chiar începând cu ziua de astăzi în Chişinău lucrurile se vor schimba spre bine. Noi cu toţii locuim aici în acest municipiu, copiii noştri merg aici la şcoală, la grădiniţă şi noi toţi vrem să fie un oraş mai curat, să fie securitatea cetăţeanului la un nivel mai înalt şi sunt convins că acest lucru este în mâinile noastre”, a afirmat Igor Dodon.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul