DISTRIBUIȚI
Facebook

Preşedintele moldovean Igor Dodon consideră că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, inclusiv pentru că însuşi blocul comunitar nu este pregătit pentru extindere, motiv pentru care pledează pentru ‘fortificarea relaţiilor cu Uniunea Eurasiatică’, într-un interviu acordat postului de televiziune ONT din Belarus, citat luni de Radio Chişinău, potrivit agerpres.

În interviul acordat chiar înaintea Zilei Independenţei Republicii Moldova, marcată la 27 august, Igor Dodon susţine că Chişinăul poate să preia de la UE ‘experienţă şi resurse financiare’, care îi pot servi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor moldoveni.


Citește și : Zeci de arestări la Hong Kong în cursul protestelor din weekend

‘Nu cred că Moldova va deveni membră a UE. Uniunea Europeană nu este pregătită pentru extindere şi ei spun deschis despre acest lucru. Unele ţări părăsesc Uniunea Europeană. (Dar) acordul pe care noi îl avem cu Uniunea Europeană oferă posibilitatea de a profita de experienţa lor, undeva şi de resursele financiare, pentru a schimba situaţia în Republica Moldova’, a menţionat Dodon, citat de portalul Deschide.md.

În acest context, Igor Dodon a pledat pentru ‘fortificarea’ relaţiilor cu Uniunea Eurasiatică. ‘Noi suntem membrii CSI şi observatori în cadrul Uniunii Euroasiatice. Noi trebuie să fortificăm aceste relaţii, acestea sunt pieţele noastre tradiţionale, aceştia sunt fraţii noştri. De aceea, trebuie să întoarcem parteneriatul strategic şi pe această direcţie’, consideră preşedintele prorus al Republicii Moldova.

În cadrul aceluiaşi interviu, el a spus că se pronunţă pentru relaţii bune atât cu Estul, cât şi cu Vestul pentru că nu vrea ca Republica Moldova să fie ‘monedă de schimb în luptele geopolitice ale marilor jucători’. ‘Noi trebuie să prietenim cu toţi, dar nu cu cineva împotriva cuiva’, a declarat Igor Dodon, conform mass-media de peste Prut.

Citește și : Hezbollahul ameninţă Israelul cu represalii după un atac cu drone la Beirut