DISTRIBUIȚI
Radio Chisinau

Preşedintele Igor Dodon a reacţionat virulent miercuri la adresa guvernului după ce o jurnalistă rusă, care venea în Republica Moldova pentru a-i lua un interviu, a fost întoarsă de pe aeroportul din Chişinău, el acuzând executivul că încearcă să tensioneze relaţiile cu Moscova înaintea apropiatei sale întâlniri cu şeful statului rus Vladimir Putin, relatează publicaţia Independent.md, conform agerpres.

„Sunt indignat de interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru jurnalista ziarului ‘Komsomolskaia pravda’, Daria Aslamova. Interdicţia în cauză reprezintă un nou pas ostil al guvernului Moldovei faţă de partenerul nostru strategic – Federaţia Rusă”, scrie Dodon într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.


Citeşte şi: Şeful Pentagonului şi cel al NATO, vizaţi de un atac cu obuze pe aeroportul din Kabul

„Şovinii rusofobi din birourile guvernamentale depăşesc orice limite. În prezent, fiecărui jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. Totodată, jurnaliştii români care desfăşoară activităţi antimoldoveneşti şi antistatale lucrează nestingherit în Moldova”, a acuzat Igor Dodon în postare.

„Avem de-a face cu o nouă manifestare antirusă din partea guvernului Moldovei”, consideră el, acuzând executivul că încearcă, la fel ca şi în alte cazuri, să tensioneze atmosfera în relaţiile cu Moscova înaintea întâlnirii sale cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la 11 octombrie, la Soci.

Dodon, care de la învestirea sa în funcţie, la începutul anului, acordă aproape săptămânal interviuri presei ruse în care se războieşte cu guvernul de la Chişinău, susţine că va acorda şi acest interviu „în orice condiţii”, „aici sau la Moscova”.

Citeşte şi: MISTER total în cazul diplomaţilor americani atacaţi ACUSTIC în Cuba

Jurnalista rusă Daria Aslamova, care a fost oprită pe aeroportul din Chişinău, nu a prezentat adevăratul motiv al vizitei sale în Republica Moldova, fapt pentru care angajaţii Poliţiei de Frontieră moldovene nu i-au permis intrarea pe teritoriul republicii, relatează portalul Unimedia.info.

La solicitarea publicaţiei menţionate, ofiţerul de presă al Poliţiei de frontieră, Raisa Noviţchi, a declarat că jurnalistei i s-a interzis intrarea în Republica Moldova pe motiv că nu a întrunit condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, aceasta tăinuind scopul real al vizitei.