DISTRIBUIȚI
Twitter

Un studiu condus de Institutul Pasteur arată că doar 4,4% din populaţia Franţei – 2,8 milioane de persoane – este infectată cu noul coronavirus, o cifră mult mai mare decât numărul oficial de cazuri, însă mult prea mică pentru a atinge aşa-numita „imunitate colectivă”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un studiu publicat miercuri în revista Science, cercetătorii afirmă că rata infecţiilor cu noul coronavirus în cele mai afectate zone ale Franţei – partea de est a ţării şi regiunea Paris – este în medie între 9 şi 10%.


Citește și: Fostul șef de campanie al lui Trump a fost eliberat din închisoare

„Circa 65% din populaţie ar trebui să fie imună dacă vrem să controlăm pandemia doar prin metoda imunităţii”, se precizează în studiu.

Imunitatea colectivă se referă la o situaţie în care un număr suficient de persoane dintr-o populaţie dispune de imunitate la o infecţie pentru a putea opri efectiv răspândirea acelei boli.

Rata infecţiilor a fost măsurată de Institutul Pasteur începând cu 11 mai, ziua în care Franţa a început să ridice restricţiile impuse de peste două luni pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Citește și: Polonia redeschide cafenelele și restaurantele

„În consecinţă, rezultatele noastre arată că, fără un vaccin, doar imunitatea colectivă nu va fi suficientă pentru a evita un al doilea val la sfârşitul stării de izolare. Măsuri eficiente de control trebuie menţinute după 11 mai”, au mai spus cercetătorii.

Numărul total de decese în Franţa provocate de noul coronavirus a crescut la 27.074 miercuri, în timp ce numărul total al cazurilor de COVID-19 se ridică la 177.700.

Un studiu spaniol publicat miercuri a avut rezultate similare. Potrivit acestuia, circa 5% din populaţia ţării a contractat boala şi nu există imunitate colectivă în Spania.