DISTRIBUIȚI
IBTimes UK

În jur de 60 la sută din populaţia Găgăuziei este mulţumită de actualul statut de autonomie, în timp ce 12 la sută ar opta pentru independenţa regiunii faţă de Republica Moldova, arată un sondaj prezentat miercuri de Compania Intellect-Group, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate optează pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică. De asemenea, mai mult de 50 la sută din respondenţi optează pentru aderarea la Uniunea Vamală şi mai puţin de 6% sunt adepţi ai Uniunii Europene, în timp ce puţin mai mult de o treime optează pentru relaţii reciproc avantajoase cu toate statele.


Citeşte şi: Sarkozy ştie cum poate fi evitat Brexit-ul şi propune un ‘nou tratat european’

Peste doua treimi din populaţia Găgăuziei are încredere în Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). În topul încrederii în partidele politice urmează Partidul Nostru condus de Renato Usatîi, cu aproape 25%, Partidul Comuniştilor, cu aproape 20% şi Partidul Şor, cu peste 15%.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, conduce în topul încrederii în politicieni, cu 84 la sută. Dintre politicienii locali, de cea mai mare încredere se bucură başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Citeşte şi: Un jihadist cu dublă cetăţenie a fost condamnat la ani grei de închisoare în SUA

Sondajul a fost realizat din resursele proprii ale companiei, în perioada 1-18 octombrie, pe un eşantion de 903 respondenţi. Autorii estimează o marjă maxima de eroare de 4%, precizează Radio Chişinău.