DISTRIBUIȚI
Billboard

DJ-ul american Marshmello a fost dat în judecată de un producător rus, care susține că piesa „Happier” este copiată după un remix făcut de acesta, relatează rollingstone.com, potrivit Mediafax.

DJ-ul Arty, pe numele real Artem Stoliarov, afirmă că piesa „Happier” – cântată de Marshmello în colaborare cu trupa britanică Bastille – copiază remix-ul său pentru piesa „I Lived”, semnată de formația americană One Republic.


Citește și : Alegerile legislatine din Danemarca vor avea loc pe 5 iunie

Acțiunea în justiție a fost intentată luni, la curtea federală a statului american California. Aceasta reprezintă primul demers juridic care se concentrează pe o reinterpretare.

Arty i-a dat în judecată pe cei trei compozitori ai piesei – DJ-ul Marshmello, compozitorul și producătorul britanic Steve Mac și solistul trupei Bastille, Dan Smith – pentru că ar fi copiat notă cu notă structuri originale ale compoziției sale. Companiile de producție muzicală care au lansat și promovat cântecul au fost și ele chemate în judecată.

Printre daunele cerute de Arty se numără profiturile înregistrate pe piața americană de piesă și dreptul la încasările viitoare.

Cântecul „Happier” a fost lansat de DJ-ul american Marshmello și trupa indie pop britanică Bastille în august 2018. Acesta a ajuns pe locul al doilea în topurile din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Versiunea originală a piesei „I Lived” a fost lansată de One Republic în 2013, iar remixul lui Arty a apărut în anul următor.

Citește și : Poliția rusă a destructurat o grupare neonazistă. Cel puțin 30 de persoane au fost arestate

Christopher Comstock, cunoscut sub pseudonimul Marshmello, este un DJ și producător american de muzică electronică. El și-a început cariera cu remixuri ale unor cântece semnate de DJ-ul Zedd și duoul Jack U (compus din DJ-ii și producătorii Diplo și Skrillex), dar a devenit celebru cu ajutorul pieselor „Alone”, „Silence” (în colaborare cu Khalid), „Wolves” (alături de Selena Gomez) și „Friends”(cu artista britanică Anne-Marie). În 2018, el a ocupat locul al cincilea în topul celor mai bine plătiți DJ-i din lume, întocmit de revista Forbes.